Huize Hertog

Huize Hertog ***

Vroeger was bijna alles beter. Huize Badjas bestaat al jaren en door een aantal personen was de verdieping erboven benoemd tot Huize Badeend. Hier woonden 2 Quercus leden en 6 Houthakkers van het Helicon. In het jaar 2018 kwamen er meer Quercus leden en verdreven we de Houthakkers.

Als snel wonen we met 8 Quercus leden boven. Toen kwam één van de belangrijkste vragen, welk bier gaan we inkopen om te drinken? Iedereen haalde andere merken, de één vond Heineken lekker, de andere Grolsch, weer een ander wilde Amstel maar….. Over 1 merk waren we het allemaal eens, Hertog Jan. Hier kwamen we achter na een zuipavondje met het huis. De koelkasten liggen nadien altijd gevuld met een lekker koud Hertogjannetje.

Zoals genoemd wonen wij met 8 leden in ons huis zo heb je

Christel - De huidige huisoudste, ML ligt haar prima, heeft haar bekkie altijd bij. Samen met Sanne wordt zij gezien als huismama, zijn er problemen? Christel heeft de oplossing of het de goede is, is nog maar de vraag?

Sanne – De O.G. huismama van het huis. Problemen kan je altijd met haar bespreken. Het bespreken gaat nóg makkelijker als er wijn in het spel is. Maar ook voor bier haalt zij haar neus niet op. “Ergens op de wereld is het 5 uur toch?!”

Rudolf - Ruud is de handige in huis. Moet er een spijker aan de muur? Geen probleem! Een kapotte wasmachine? Daar maken we een vuurkorf van. Echt handig zo'n vent.

Florian – Onze kakker, bij deze heer kan je altijd terecht wanneer je even wilt roddelen, maar hij is altijd oprecht. Voor Flo is er geen raam veilig. Zeer regelmatig vliegen er sperziebonen of wraps door de lucht/het raam.

Xanthe – Xanth die zorgt voor de korting bij New York Pizza met haar groene polootje komt ze na werk een biertje drinken in de woonkamer. Vaak blijft het niet bij eentje! Is ze klein, blond en heeft ze sleedoornlikeur in d’r hand? Dan is het Xanthe!

Thomas – Thootje is een van de twee gamers in huis, deze man hoor je al van ver gamen, zeker als die aan het verliezen is. Stiekem is hij wel een schatje hoor.

Niza – De doorgewinterde T&L’er. School heeft prioriteit maar een gezellig avondje kan zeker. Gooi er een beetje alcohol in en je kan gelijk Limburgs leren. Ooit heeft ze beloofd om vlaai mee te namen uit Limboland… Misschien als je op bezoek komt heb je geluk!

Sam – Onze benjamin van het huis. AKA Sma, want als je  “San, Sam en Xant” roept, klinkt het allemaal hetzelfde.. Onze huidige huisjongste, de mede gamer, een lieverd en een dotje.

Met dit gezelschap zijn we vaak in de woonkamer te vinden met uiteenlopende muzieknummertjes op, en een potje Kingsen, die regels kennen we ondertussen wel uit ons hoofd! De avond begint meestal met “één biertje en dan ga ik naar bed” (zie Jochem Meijer ‘nog eentje dan’) maar vaak loopt de avond tot in de vroege uurtjes door.

Ieder jaar proberen we met het HUIS en de reünisten een weekendje weg te gaan. Dit weekend staat in het teken van leuke activiteiten en een alcoholische versnapering op z’n tijd! (Wantehh, ergens op de wereld is het 5 uur toch?!)

Dikke Kus, de huismama’s, Christel Moerkerk en Sanne Stokhof

hertog_jan.png