Huize Hertog

Huize Hertog *****

Vroeger was bijna alles beter. Huize Badjas bestaat al jaren en door een aantal personen was de verdieping erboven benoemd tot Huize Badeend. Hier woonden 2 Quercus leden en 6 Houthakkers van het Helicon. In het jaar 2018 kwamen er meer Quercus leden en verdreven we de Houthakkers.

Als snel wonen we met 8 Quercus leden boven. Toen kwam één van de belangrijkste vragen, welk bier gaan we inkopen om te drinken? Iedereen haalde andere merken, de één vond Heineken lekker, de andere Grolsch, weer een ander wilde Amstel maar….. Over 1 merk waren we het allemaal eens, Hertog Jan. Hier kwamen we achter na een zuipavondje met het huis. De koelkasten liggen nadien altijd gevuld met een lekker koud Hertogjannetje.

Zoals genoemd wonen wij met 8 leden in ons huis zo heb je:

Christel – Ook wel bekend onder ons als Mej. Meerkoek. De huidige huisoudste, ML ligt haar prima, heeft haar bekkie altijd bij. Samen met Sanne wordt zij gezien als huismama, zijn er problemen? Christel heeft de oplossing of het de goede is, is nog maar de vraag?

Sanne – Is het Stockhoff’, Stockhond of Stokhof? De O.G. huismama van het huis. Problemen kan je altijd met haar bespreken. Het bespreken gaat nóg makkelijker als er wijn in het spel is. Maar ook voor bier haalt zij haar neus niet op. “Ergens op de wereld is het 5 uur toch?!”

Xanthe – Xanth die geniet zo van het studentenleven dat ze gewoon een volgende studie op VHL is gestart! T&L bijna afgerond en nu gestart met LWM, wat wordt de volgende?? Bier is ze niet vies van. Vaak blijft het niet bij eentje! Is ze klein, blond en heeft ze sleedoornlikeur in d’r hand? Dan is het Xanthe!

Thomas – Thootje is een van de twee gamers in huis, deze man hoor je al van ver gamen, zeker als die aan het verliezen is. Heeft bedacht dat het werkleven meer iets is voor hem zo gezegd zo gestart met BNB deeltijd. Een familie wagen onder zn kont en een goed salaris. Is nog wel 4 jaar te vinden in Velp. Stiekem is hij wel een schatje hoor.

Niza – De doorgewinterde T&L’er. School heeft prioriteit maar een gezellig avondje kan zeker. Gooi er een beetje alcohol in en je kan gelijk Limburgs leren. Ooit heeft ze beloofd om vlaai mee te namen uit Limboland… Misschien als je op bezoek komt heb je geluk!

Sam – AKA Sma, want als je  “San, Sam en Xant” roept, klinkt het allemaal hetzelfde.. de mede gamer, een lieverd en een dotje. Heb je een auto nodig in het huis? Bel SMA!

Kirsi – De meid die Martien Meiland het beste na kan doen in het huis. Wijn is nooit een probleem. Die rooie haren zie je al vanaf beneden als ze in het raamkozijn zit.

Thijs – Onze nieuwe Benjamin van dit jaar in Huize hertog. Zwemmen, hockey noem maar op Thijs is overal voor in. Biertje op de soc, natuurlijk! Met zijn vrolijke lach en krullen brengt die gezelligheid gelijk mee.

Met dit gezelschap zijn we vaak in de woonkamer te vinden met uiteenlopende muzieknummertjes op, en een potje Kingsen, die regels kennen we ondertussen wel uit ons hoofd! De avond begint meestal met “één biertje en dan ga ik naar bed” (zie Jochem Meijer ‘nog eentje dan’) maar vaak loopt de avond tot in de vroege uurtjes door.

Ieder jaar proberen we met het HUIS en de reünisten een weekendje weg te gaan. Dit weekend staat in het teken van leuke activiteiten en een alcoholische versnapering op z’n tijd! (Wantehh, ergens op de wereld is het 5 uur toch?!)

Dikke Kus, de huismama’s, Christel Moerkerk en Sanne Stockhoff’, Stockhond, Stokhof

Reünisten der Huize Hertog:

Mike Jol

Ingeborg Efdée