Damesdispuut Gaudeamus

Reünistendispuut Gaudeamus

Gaudeamus laat zich uit het Latijn vertalen als ‘laten wij ons verheugen’ en dat is ook de instelling waarmee ons dispuut in 1991 is opgericht. In 1991 zaten voornamelijk mannen op de toenmalige HBCS (Bosbouwschool). Vrijwel elke student was in die tijd lid van studentenvereniging Quercus. Een aantal dames besloot zich te verenigen in een dispuut, om op die manier hun mannetje te staan. Damesdispuut Gaudeamus had haar eigen dispuutshuis; Huize Plexat. Sinds 2016 wonen hier vier disputaires. In ons huis houden wij vergaderingen, dineren we elke donderdag en vinden er geregeld activiteiten plaats. Voor meer informatie, kijk onder het kopje Huize Plexat.

Binnen de vereniging was Damesdispuut Gaudeamus een actieve club, zo wordt er onder andere ieder jaar een diesfeest gegeven, een oudejaarsborrel gehouden en worden er een aantal eerstejaars begeleid in de kennismakingsweek. Wij houden van in de keuken staan, feesten, spelletjes doen, wijn, bier en thee drinken. We zijn een diverse groep dames die veel dingen samen ondernemen.

Ook zijn wij ieder jaar op zoek naar dames die ons dispuut willen versterken.

Studeer of ben jij van plan om te gaan studeren op Hogeschool Van Hall Larenstein en ben je benieuwd naar ons dispuut? Doe mee met de kennismakingsweek en kom een keer langs in de Quercus sociëteit. Ook als je opzoek bent naar een kamer of logeerbed kun je ons contacteren!


Gaudeamus_Logo.png
Gaudeamus_groepsfoto0.jpeg