Huize Badjas

Huize Badjas *****

(Inactief)

In de schaduw van hogeschool van Hall Larenstein ligt het grootste en gaafste Quercushuis: Huize Badjas aan de Pooierstraat in Velp zuid (jwz). Sedert 2008 laat Huize Badjas Velp Zuid (jwz.) op haar grondvesten schudden. Is het niet door het schieten van carbid in de zomer, dan wel door het belegeren van onze buren in de naast gelegen Bruine Villa (want met honderden kilo’s sneeuw voor de deur is het toch moeilijk opendoen).

Menig oud bestuurslid heeft op Huize Badjas zijn/haar thuis gehad en ook dit jaar wordt het huis weer breeduit vertegenwoordigd binnen het bestuur. En terecht! Want welk ander huis heeft zoveel kanten? De allure van een resort maar dan overlopend van gaafheid, Huize Badjas is van alle gemakken voorzien. Een kleine bloemlezing uit alle mooie dingen die het huis biedt: (onaangekondigde) feesten, Dutchtub-sessies (ah ja..bestuursconnecties), vuren – soms zo hoog, dat het Velp Zuidse klootjesvolk (jwz) de sterke arm der wet eropaf stuurt, carbidschieten – overwegend met Oud & Nieuw, maar hoogzomer is geen bezwaar – en een tropisch zwemparadijs. Het tropische element wordt veroorzaakt door de unieke gunstige ligging van het huis: pal zuid. Hierdoor is het achter het huis altijd enkele graden warmer dan in de rest van Velp Zuid (jwz). Deze warmte nodigt in de zomer uit tot dagenlange chillsessies in een van de zwembaden, met champagne en diamanten (of mojitos en guacamole), 3 sterren-voer en zelfs een complete shisja-bar.

Het leven in een studentenhuis vraagt veel van de student, naast al de reedsgenoemde chillheden, moet de student (brak) de dag doorkomen en zelfs – met complimenten van het huidige kabinet – zo af en toe een studiepunt binnenharken. Huize Badjas is zich volledig bewust van de dagelijkse worstelingen van haar bewoners en heeft dan ook op dit gebied de nodige maatregelen getroffen. Zo is het beleid dat de dagelijkse kost niet minder dan subliem is en komt er wekelijks een hoog gediplomeerd schoonmaakster het huis van onder tot boven schoonlikken.

Waarom schrijven wij dit stukje? Omdat we reclame willen maken voor dit fantastische huis? Nou nee, en wel om de volgende reden: dit huis is zo gaaf dat het geen reclame nodig heeft. Nee, we vertellen dit alles omdat het verteld moet worden. Zeg nou zelf, hier zou je toch ook over opscheppen?

De (8) bewoners van Huize Badjas