Lustrumcommissie

Lustrumcommissie 2022-2024

Men zegt dat er 7 wonderen op de aarde hebben plaatsgevonden, maar bijna 70 jaar geleden op 27 Oktober 1954 is daarentegen nog een 8e wonder dat heeft plaatsgevonden: de oprichting van Studentenvereniging Quercus. 

Om dit wonder te vieren wordt er elk jaar een diesfeest georganiseerd, dit vindt dan plaats in onze geliefde en befaamde Sociëteit ‘De Drie Haringen’ gelegen in een steegje aan de Rijnstraat.

Eén keer in de 5 jaar pakken we groots uit met een lustrum. Tijdens het lustrum zal er in overvloed bier geschonken en gedronken worden en gaan we er met zijn allen een gigantisch mooi feest van maken.

In 2024 is het zover! Dan vieren wij onze 70e verjaardag. Het beloofd een fenomenaal feest te worden waar nog jaren over nagepraat wordt.

Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in! 

Namens uw 14e lustrum commissie:

Voorzitter: Arwin Neerhof 

Vicevoorzitter: Gerco schutten 

Jelte Mooij

Jolein Steenbergen

Lana Roubroeks

Niels Arts 

Pepijn Buijink 

Pepijn van Loon 

Rens Callaars

Risella Van Breemen 

Zoe Barth 

Tom van de Loo

Benthe Braakman 

Bloeme Schulte 

Feie Zijlstra

Fleur van de Spelde 

Florine Hubrecht


Lustrumcommissie 2019

2019, Het jaar dat Sv. Quercus haar 65e verjaring viert. Een belangrijk feest dat natuurlijk niemand mag missen! Dit feest, plus wellicht diverse activiteiten, in het lustrum(school)jaar worden georganiseerd door de lustrumcommissie. Een commissie die enkel bestaat in de jaren rondom het lustrum van de vereniging.

Voor mensen die over een lustrum wellicht in de wandelgangen ooit gehoord heeft, echter de betekenis van een lustrum hen ontbreekt, volgt hier een korte uitleg;

Elk jaar wordt er rond de verjaring van de vereniging een Dies georganiseerd. Hierbij viert men de verjaring van de vereniging.

Eens in de vijf jaar wordt dit echter het Lustrum genoemd. In het geval van het dertiende lustrum betekent dit, voor de snelle rekenaar, het 65 jarig bestaan van Sv. Quercus. Iets wat een Briljant feestje beloofd te worden.


Lustrumcommissie 13e lustrum:

Inge Wallerbos
Merel Domen
Mijke Walgemoet
Berend van Empel     
Henrike Jansen
Imke Bergink
Ingeborg Efdée
Jonathan van Essen
Jorrit Willard
Nathal Jansen
Ties Klaver
​Bram Mente

Lustrumcommissie.png