Huize ‘De Natte Voeg’

In het epicentrum van alle studentenhuizen ligt het meest prestigieuze Quercus huis van de afgelopen jaren, genaamd: ‘Huize De Natte Voeg’. Dit huis kent haar oorsprong net voor de tweede wereldoorlog. Het huis werd, door haar onopvallende kelder, tijdens de tweede wereldoorlog gezien als HET onderduikadres van die tijd. Rond het jaar 1970 heeft een brand een groot deel van het huis in as gelegd en is de historische waarde verloren gegaan. Meneer B. Van Opstal heeft gezorgd voor de wederopbouw van het pand en tot aan zijn dood in 2013 met veel plezier in dit, toen nog naamloze huis, gewoond. Na een periode van drie jaar, en enige verpaupering, heeft het huis aan de Annastraat weer een nieuw leven gekregen.

Het huis is één van de nieuwste Quercus huizen en is de thuisbasis van Herendispuut Ellips. Het is daarom ook een dispuutshuis. Een huis waar alleen leden van Herendispuut Ellips mogen wonen. Een wekelijkse activiteit is het gezamenlijk eten op de donderdag met de disputerende, waarna zij afreizen naar onze geliefde Sociëteit De Drie Haringen te Arnhem.

Huize De Natte Voeg staat voor vernieuwing en feest. Met haar fantastische woonkamer is er geen huis wat tegen haar op kan boxen. Geen activiteit die hier niet plaats kan vinden. Van Foute Vrijdagmiddag Fitnesborrel tot een heus tropisch zwemoord inclusief zand en palmbomen, niets is te gek. In dit huis wordt louter speciaal bier, wijn,  Jupiler, en Jezusklappers gedronken. Vegetariërs verwijzen wij door naar de buren en veganisten komen de straat niet in.

Oohja, studeren hoort er ook nog bij. Dat kan… 266 stappen verderop ligt een hogeschool genaamd Larenstein. Lekker dichtbij, lekker mooi. Na 16:00 word er, in dit huis, dus niet meer over studie of werk gepraat. Is dat wel het geval dan staat er shotje zalf voor je klaar.

Gegroet,

Huis Praeses/ Huis Quaestor

B.G.W. Olyerhoek

Huisstofmeid

N.H.J. Koeken

Huiswerk

R.Y. Vos

Huisstagiair

P.J.H.  Bogerd

Huisfeut

S.J.T. van der Pasch

Huisverlaters

W.J.M.P. Verhofstadt

J. van den Langenberg

B.P.C.F. Smulders