Zusterverenigingen

Zoals misschien bekend zijn er verschillende verenigingen die veel met elkaar gemeen hebben en vandaar elkaar "zuster" noemen. Met deze "zusters" worden er jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd om zo onderling een sterke band te creeëren. Hieronder een lijst van de betreffende studentenverenigingen.

Studentenvereniging Arbori cultura

arboricultura.nl

Onze prachtige vereniging is opgericht in 1908 en is daarmee de oudste HBO-studentenvereniging van Nederland!  De vereniging was verbonden aan de Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop. Arboricultura betekent dan ook het in cultuur brengen van bomen. De inwoners van Boskoop zagen onze leden aan voor geiten (Boskoops gaîten), omdat ze de planten die ze moesten leren uit de tuinen plukten. Daarom prijkt de geit al jaren op ons wapen! Tegenwoordig is onze vereniging verbonden aan Van Hall Larenstein en zitten we om de hoek bij onze zuster Sv. Quercus in het hartje van Arnhem! In de ruim 100 jaar dat we bestaan hebben we een heel groot bestand aan Leden voor het Leven opgebouwd, ondertussen zijn het er ruim 600. Deze vele LvL’ers bezoeken nog regelmatig onze activiteiten of organiseren ze soms zelf! Iedereen is bij ons welkom en iedereen kan zichzelf zijn, dat is hét karakter van onze vereniging. Onze leden staan altijd klaar om elkaar te helpen met van alles. Ook hulp voor de studie is daarbij geboden, de vereniging organiseert naast fantastische feesten in de Soos ook studiegerichte activiteiten. Denk hierbij aan verschillende lezingen, cursussen en excursies. Bij Arboricultura kan het allemaal! Arboricultura, onvergetelijk!

K.S.V Gremio Unio

K.S.V. Gremio Unio

k.s.v. Gremio Unio is een studentenvereniging die verbonden is aan de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch.

Met ongeveer 600 leden is k.s.v. Gremio Unio één van de grootste HBO studentenverenigingen van Zuid-Nederland. k.s.v. Gremio Unio is opgestart in 1967 en bestaat dus  nu al meer dan 50 jaar!

k.s.v. Gremio Unio heeft een eigen sociëteit gelegen in het midden van ’s-Hertogenbosch waar regelmatig feesten gehouden worden en waar je in contact kan komen met andere leden van verschillende opleidingen en jaren van de HAS Hogeschool.

Naast gezelligheid is k.s.v. Gremio Unio ook een plek om jezelf te ontwikkelen. Met 12 commissies kan je verschillende dingen leren , van het organiseren van feesten tot het leren omgaan met boekhoud bestanden. Er is zelfs een GU-hockeyteam en voetbal team dus ook voor de sportievelingen hebben wij wat te doen. Bij GU kan het allemaal!

D.L.V. Nji-Sri

nji-sri.nl

'De Landbouwers Vereniging Nji-Sri is in 1904 opgericht in Wageningen. Al snel verhuisde D.L.V. Nji-Sri met de Koloniale Landbouwschool mee naar Deventer. Vele jaren later, in 2006, is D.L.V. Nji-Sri met het Van Hall Larenstein terug verhuisd naar Wageningen. Eenmaal in Wageningen werden steeds meer studenten van de Wageningen Universiteit lid van D.L.V. Nji-Sri en toen Van Hall Larenstein in 2015 naar Velp verhuisde, heeft D.L.V. Nji-Sri dan ook besloten in Wageningen te blijven. D.L.V. Nji-Sri heeft zo’n 150 leden en reünisten over de hele wereld. De band die de leden onderling maar ook zeker met onze reünisten hebben, maakt de Vereniging bijzonder. D.L.V. Nji-Sri is een kleine vereniging en iedereen kent elkaar dan ook en staat voor elkaar klaar. Een echte Nji-Sri’er is ondernemend en is dan ook actief en betrokken bij de Vereniging. Deze onderlinge band en gedeelde passie voor onze Vereniging, noemen wij dan ook ‘De band die ons bindt’.'

Studentenvereniging Osiris

svosiris.nl

Deze jonge vereniging van maar 20 jaren oud is ruimschoots de grootste en meest actieve vereniging van Leeuwarden. Zo zijn wij elke doordeweekse middag in ons Grand Café Van Hall te vinden, in onze hogeschool, en elke doordeweekse avond in onze eigen Sociëteit ‘Abydos’. Als wij geen feesten of activiteiten hebben dan roeien we wel de Nederlandse wateren af in onze sloep, de ‘Zeeleeuw’. Samen met onze mascotte, de bok, gaan wij regelmatig weekendjes of dagjes weg. Tot slot ontzien wij hogeschool VHL door de introductieweek te organiseren. Bij Osiris is er voor elke student een plek om heen te gaan, jong of oud, actief of minder actief. Bij ons maken de leden van hun studietijd hun studententijd!

Studentenvereniging USRA

usra.nl

Unio Studiosorum Reformatorum Agriculturae (USRA) USRA, de grootste studentenvereniging van Dronten en tevens de grootste agrarische studentenvereniging van Nederland. Het is een vereniging door en voor studenten aan de CAH Vilentum te Dronten, die haar eigen identiteit kent en bijdraagt aan:

 Vriendschappen voor het leven

 Een onvergetelijke studententijd

 Persoonlijke ontwikkeling

 Het vergroten van je netwerk