Damesdispuut Gaudeamus

Gaudeamus laat zich uit het Latijn vertalen als ‘laten wij ons verheugen’ en dat is ook de instelling waarmee ons dispuut in 1991 is opgericht. In 1991 zaten voornamelijk mannen op de toenmalige HBCS (Bosbouwschool). Vrijwel elke student was in die tijd lid van studentenvereniging Quercus. Een aantal dames besloot zich te verenigen in een dispuut, om op die manier hun mannetje te staan. Damesdispuut Gaudeamus heeft haar eigen dispuutshuis; Huize Oorbel. Sinds 1995 wonen hier vier disputaires. In ons huis houden wij vergaderingen en vinden er geregeld activiteiten plaats. Voor meer informatie, kijk onder het kopje Huize Oorbel.

Binnen de vereniging is Gaudeamus een actieve club, zo wordt er onderandere ieder jaar een diës feest gegeven, een oudejaarsborrel gehouden en er worden een aantal eerstejaars begeleid in de kennismakingsweek. Ook zijn wij ieder jaar op zoek naar dames die ons dispuut willen versterken.

Studeer of ben jij van plan om te gaan studeren op Hogeschool Larenstein en ben je benieuwd naar ons dispuut? Doe mee met de kennismakingsweek en kom een keer lang in de Quercus sociëteit. Ook voor als je opzoek bent naar een kamer of logeerbed kun je ons contacteren!

Contact

Wanneer je vragen hebt over het dispuut of ons iets wilt laten weten kun je ook contact met ons opnemen via het volgende e-mailadres: damesdispuut.gaudeamus@gmail.com